• Foto: Ans Brys

    Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience

    De bibliotheek voor Nederlandse letterkunde, Vlaams cultureel erfgoed en Antwerpse geschiedenis
Intro
expo Conn3ct, Impact van drukpers en sociale media
22.06.2017 - 17.09.2017
Gedrukte boeken uit de zestiende eeuw hadden een immense impact op mens en maatschappij, net zoals Twitter, Facebook, Instagram en andere sociale media vandaag. Antwerpen speelde daarin als drukkerscentrum een prominente rol en was een soort Silicon Valley van de zestiende eeuw.
Praktisch
Komt u straks langs om de collectie te raadplegen of de Nottebohmzaal te bezoeken? Hier vindt u de nodige praktische informatie.
Leeszaal
In onze bibliotheek wacht een uitgebreide collectie – van bijzondere boeken, over lang vergeten tijdschriften, tot uitgebreide naslagwerken.
Online inschrijven
Schrijf u hier online in als bibliotheek- gebruiker om onze leeszaal te bezoeken en publicaties uit de magazijnen op te vragen.
Nieuws
Foto: Dries Segers
Op Wereldboekendag presenteerde stadsdichter Maarten Inghels zijn nieuw gedicht in onze leeszaal. Het perfecte moment om hem te vragen naar zijn liefde voor boeken en zijn band met de Erfgoedbibliotheek.
20.03.2017 | De Erfgoedbibliotheek kan rekenen op het engagement van meer dan tien enthousiaste vrijwilligers. We stellen Baruch aan u voor, die vertelt over zijn passie en werk als boekbinder.
Precies 150 jaar geleden publiceerde Charles de Coster zijn versie van Tijl Uilenspiegel. Ontdek hier de mooiste edities, vertalingen en bewerkingen van dit verhaal over de Vlaamse volksheld.
Foto: Koen Broos
Jeugdauteur Marita de Sterck heeft een bijzondere liefde voor onze bibliotheek. Naar aanleiding van de jeugdboeken- maand vertelt ze ons waar ze haar inspiratie haalt.
foto: Sigrid Spinnox
24.02.2017 | Onze borstbeelden zijn terug van weggeweest. Ze kregen het gezelschap van een mini-expo uit onze collectie en een replica van de Bononiensis kaart van Antwerpen in de zestiende eeuw.
Deel collectie tijdelijk niet beschikbaar
Een deel van de collectie is momenteel niet raadpleegbaar. Het gaat om de plaatskenmerken [C3-409] tot en met [C3-507].
Uit de collectie
De totale collectie telt vandaag meer dan 1.5 miljoen volumes – een boekenrij van Antwerpen tot Brussel. Deze rubriek belicht telkens één stuk uit onze rijke collectie.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief