• Foto: Ans Brys

    Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience

    De bibliotheek voor Nederlandse letterkunde, Vlaams cultureel erfgoed en Antwerpse geschiedenis
Intro
Intro
150 jaar Uilenspiegel
Precies 150 jaar geleden publiceerde Charles De Coster zijn versie van de avonturen van Tijl Uilenspiegel. Voor ons de ideale aanleiding om in onze collectie te duiken, en op zoek te gaan naar de vele varianten van deze middeleeuwse sage.
Praktisch
Komt u straks langs om de collectie te raadplegen of de Nottebohmzaal te bezoeken? Hier vindt u de nodige praktische informatie.
Leeszaal
In onze bibliotheek wacht een uitgebreide collectie – van bijzondere boeken, over lang vergeten tijdschriften, tot uitgebreide naslagwerken.
Online inschrijven
Schrijf u hier online in als bibliotheek- gebruiker om onze leeszaal te bezoeken en publicaties uit de magazijnen op te vragen.
Nieuws
De bibliotheek is gesloten op maandag, 1 mei 2017 (Dag van de Arbeid).
Foto: Koen Broos
Jeugdauteur Marita de Sterck heeft een bijzondere liefde voor onze bibliotheek. Naar aanleiding van de jeugdboeken- maand vertelt ze ons waar ze haar inspiratie haalt.
Lezing
zondag 07 mei 2017 - 11:00
Individuele bezoekers
Caroline Pauwels onderzoekt in deze lezing het fenomeen van nepnieuws, leugens en manipulatie in de sociale media.
20.03.2017 | De Erfgoedbibliotheek kan rekenen op het engagement van meer dan tien enthousiaste vrijwilligers. We stellen Baruch aan u voor, die vertelt over zijn passie en werk als boekbinder.
foto: Sigrid Spinnox
24.02.2017 | Onze borstbeelden zijn terug van weggeweest. Ze kregen het gezelschap van een mini-expo uit onze collectie en een replica van de Bononiensis kaart van Antwerpen in de zestiende eeuw.
Deel collectie tijdelijk niet beschikbaar
Een deel van de collectie is momenteel niet raadpleegbaar. Het gaat om de plaatskenmerken [C3-396] tot en met [C3-507].
Uit de collectie
De totale collectie telt vandaag meer dan 1.5 miljoen volumes – een boekenrij van Antwerpen tot Brussel. Deze rubriek belicht telkens één stuk uit onze rijke collectie.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief