• Foto: Ans Brys

    Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience

    De bibliotheek voor Nederlandse letterkunde, Vlaams cultureel erfgoed en Antwerpse geschiedenis
Intro
Mini-expo in de Nottebohmzaal
Bij een bezoek aan één van onze najaarsactiviteiten of bij een rondleiding achter de schermen vindt u een nieuwe mini-expo die de rijkdom en verscheidenheid van onze collectie toont. We geven u hier alvast een voorproefje.
Praktisch
Komt u straks langs om de collectie te raadplegen of de Nottebohmzaal te bezoeken? Hier vindt u de nodige praktische informatie.
Leeszaal
In onze bibliotheek wacht een uitgebreide collectie – van bijzondere boeken, over lang vergeten tijdschriften, tot uitgebreide naslagwerken.
Online inschrijven
Schrijf u hier online in als bibliotheek- gebruiker om onze leeszaal te bezoeken en publicaties uit de magazijnen op te vragen.
Nieuws
Op 4 december werden in Gent de Bib Web Awards uitgereikt. Onze workshop ‘Mediawijsheid WO I’ behaalde de gouden medaille in de categorie ‘Wijzer’.
Dankzij de Koning Boudewijnstichting krijgt een collectie van 1.339 boeken van Stijn Streuvels een onderkomen in de Erfgoedbibliotheek. Naast alle eerste drukken omvat de collectie ook heel wat zeldzame exemplaren.
Abraham Verhoeven was de eerste krantenuitgever van de Zuidelijke Nederlanden. Ongeveer 400 van zijn ‘Nieuwe Tijdinghen’ uit het begin van de 17e eeuw worden in de komende maanden gedigitaliseerd.
‘In het Land der Helden. De avonturen van een Russische officier aan het Belgische front’
zondag 17 december 2017 van 11:00 tot 12:30
Individuele bezoekers
Wim Coudenys vertelt het verhaal van de Belgo-Russische relaties tijdens de Eerste Wereldoorlog en de rol van Andrej Prezjbjano daarin.
Kevin Absillis is docent moderne Nederlandse letterkunde. Tijdens de voorleesweek liet hij zijn studenten even in de steek, en kwam hij als ‘voorleespapa’ een sprookje vertellen in onze Nottebohmzaal. Bekijk hier het filmpje dat de Universiteit Antwerpen maakte.
Deel collectie tijdelijk niet beschikbaar
Een deel van de collectie is momenteel niet raadpleegbaar. Het gaat om de plaatskenmerken [C3-488] tot en met [C3-507].
Uit de collectie
De totale collectie telt vandaag meer dan 1.5 miljoen volumes – een boekenrij van Antwerpen tot Brussel. Deze rubriek belicht telkens één stuk uit onze rijke collectie.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief