• Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience

    De bibliotheek voor Nederlandse taal, cultuur en geschiedenis van Vlaanderen
Intro
Nottebohmlezingen najaar 2018
Dit jaar staan de Nottebohmlezingen in het teken van mei '68 en de mythe die er mee gepaard gaat. DIt najaar ontvangen we vier nieuwe sprekers die de jaren zestig vanuit een minder traditioneel standpunt bekijken: Monika Triest, Geert Buelens, Dirk De Wachter en Pascal Verbeken komen hun zegje doen over de woelige jaren 60.
Praktisch
Komt u straks langs om de collectie te raadplegen of de Nottebohmzaal te bezoeken? Hier vindt u de nodige praktische informatie.
Leeszaal
In onze bibliotheek wacht een uitgebreide collectie – van bijzondere boeken, over lang vergeten tijdschriften, tot uitgebreide naslagwerken.
Online inschrijven
Schrijf u hier online in als bibliotheek- gebruiker om onze leeszaal te bezoeken en publicaties uit de magazijnen op te vragen.
Nieuws
Exact 50 jaar geleden opende Adriaan Raemdonck Galerie De Zwarte Panter. De Vlaamse Gemeenschap kent hem hiervoor op 11 juli het 'Ereteken' toe. Later dit jaar huldigt de Erfgoedbibliotheek hem met een jubileumtentoonstelling.
woensdag 03 oktober 2018 van 19:00 tot 21:00
Individuele bezoekers
De Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience en het Letterenhuis krijgen de zorg toevertrouwd van enkele unieke archief- en boekencollecties van Stijn Streuvels. Om dit te vieren organiseren we samen een feestelijke avond.
In de Erfgoedbibliotheek verzamelen we literatuur die door een Vlaming wordt geschreven, maar in de Franse taal. Jobstudente Charlotte van Hooijdonk deed onderzoek naar de reikwijdte van onze collectie in dit domein.
Rondleiding
vrijdag 21 september 2018 van 14:00 tot 15:30
Individuele bezoekers
Breng een gecombineerd bezoek aan de Carolus Borromeuskerk en de Nottebohmzaal in de Erfgoedbibliotheek, en ontdek hoe barok en contrareformatie hand in hand gingen in de zeventiende eeuw.
Onder leiding van Strip Turnhout vzw is een onderzoek gestart naar het striperfgoed(beleid). De Erfgoedbibliotheek is een van de projectpartners. Een studiedag in Kazerne Dossin op 13 oktober trapt het onderzoek op gang.
In de tweede editie van de Nottebohmkrant komt u meer te weten over al onze activiteiten dit najaar. Veel leesplezier!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief